Smarta Agilityhinder – om oss

Från mycket unga år har jag älskat hundar och de mig. Redan på 70-talet tränade jag min morfars hundar i en typ av agility, då jag ville att hundarna skulle få både mental och kroppslig stimulans. Agilityn hade inte kommit till Sverige på den tiden. Jag kom först i kontakt med den då jag skaffade min första Jack Russel Terrier ”Rassel”. En helt underbar liten intelligent varelse. Min man och jag började ha honom med på våra resor med MC. Han blev en riktigt häftig ”Hojhund”. Med goggles, skinnkeps som jag sydde till honom såg han riktigt tuff ut. Vid ett tillfälle kom vi fram till en Agilitytävling, hunden blev som galen. Han bara älskade det. – Det här måste jag börja med, sa jag till maken. Det gjorde vi.

Rassel medverkade i många SM och blev även dubbel champion i hopp och Agility 2ggr då han först inte var inregisterard i SKK. Han blev den sista JRT i Sverge som blev inregistrerad, helt utan släktingar i sin stamtavla även om han hade stambok innan. Därför fick vi aldrig ställa upp i landslaget, inte Rassels dotter Sjöbolyckans Singer Gazell eller hennes som Jackson, det måste vara 3 generationer innan detta är möjligt.

Rassel var dock med på landslagsuttagningar innan jag fick vetskap om hur det låg till. Jag fick möjlighet att starta upp försäljning av kvalitativa, säkra Europatillverkade hinder från Smart-99. Då jag började tävla med Rassel 2005, så ville jag gärna sälja deras hinder då de har legat i framkant och hela tiden varit först med innovativa hindertyper. Som deras gummigranulat vilket de har patent på, det har varit det bästa på marknaden.

Min tävlingskarriär har sedan fortsatt med dottern Gazelle och numera även dottersonen Jackson, vilka båda har tävlat på SM. Gazell är Svensk Agilitychampion, Svensk och Finsk hoppchampion. Jackson är Svensk hoppchampion. Tyvärr saknar han endast ett Agility championat (vilken han har varit nära 3 gånger att få men det har tyvärr varit för få startande) innan han blir Agilitychampion, Vi jobbar vidare på det…..

Är även Agilityinstruktör och håller i kurser på Häverö BK. Har en egen Agilitybana hemma. Där har vi även en elektronisk balansbom från Smart-99 som vi har haft i minst 15 år nu. Den fungerar toppen vid inlärning, men även då man själv inte hinner se om hunden är på eller ej. Om någon är sugen att prova på hur den fungerar, slå mig en signal.